Tip en ven om denne sideUdskriftsvenlig version af denne side

Alkoholpolitik

Alkoholpolitik på ungdomsuddannelser

GODA udsendte i foråret en guideline til at udarbejde en alkoholpolitik, hvor eleverne får ejerskab og er med til at definere henholdsvis uacceptable som acceptable drikkesituationer.

Alkoholpolitikken bør være en del af en trivselspolitik, så også de svage elever bliver opsporet af ressourcepersoner blandt lærerne.

Du kan bestille Alkoholpolitik på ungdomsuddannelser ved at skrive en mail med navn og adresse til: info@goda.dk


Du kan også se hæftet her

Det er ved overgangen fra grundskolen til ungdomsuddannelserne, at alkohol for alvor kommer til at spille en rolle i de unges liv, og hvor fester bliver centralt for de unges identitet.

Enhver ungdomsuddannelse bør have en nedskrevet alkoholpolitik, så alle kender de retningslinjer, der gælder for skolen/institutionen. Det er et vigtigt signal at sende til både elever, ansatte og forældre, at institutionen har fastlagte retningslinjer for alkoholforbruget, og at det får konsekvenser, hvis retningslinjerne overskrides.

GODA finder det hensigtsmæssigt at udskyde alkoholdebuten til det 16'ende år og på at gøre grundskolen alkoholfri. Retningslinjerne er derfor simple for grundskolen - skolen bør være et alkoholfrit område - men på ungdomsuddannelserne er det nødvendigt med mere nuancerede retningslinjer.

De unge ønsker også selv retningslinjer. Langt størstedelen giver udtryk for, at de ønsker en klar alkoholpolitik på uddannelsesinstitutionen.

Alkoholdialog

Undervisningsmateriale

 

Alkoholdialog

Nyhedsbrev

 Email adresse:

Lidt ældre unge i flokSøgemaskineoptimering og markedsføring - Next Level Marketing A/S